11 Aralık 2011 Pazar

İnsanları hapseden kutu.

Teknolojini babam üzerinde bu kadar bağımlılık yaratacağı aklımın ucundan bile geçmezdi.Adam bilgisayarın başına bi geçtimi dünyayı unutuyor.Aynı şey televizyon içinde geçerli.O bilgisayarda oyun oynarken bizim ne yapacağımız ne yapmamız gerektiği umurunda bile değil.Yani utanmasa bilgisayarı çocuğum diye sevecek.
      Bir gün bilgisayarın mouseu bozuldu ve adam kafayı yiyecekti.Komşudan mouse istedik resmen.'Pardon varsa bir fincan mouse' allahım yarebbim ya.Hayır yani oynamayıver ölecek misin.Senin bir ailen var, sorumlulukların büyük kıytırık bir bilgisayar oyununa bizden daha fazla önem vermesi kadar saçma bir şey duymadım.
     İşte teknoloji bilinçsizce kullanılırsa böyle olur.Kullanılsa gene iyi bir de önem veriliyor.Bu sadece basit bir örnekti bunun gibi binlerce insan var.Böyle zararlı bir biçimde kullanılacaksa eğer hiç kullanılmasın.Yararına değil sürekli zararına kullanılan bilgisayar,televizyon vs. ölsün.Resmen azalarak falan bitmesin direk bitsin.Bir anda yok olsun.
  Ama günümüzde dizüstü edebiyat gibi güzel ve teknoloji sayesinde yararlı  olabilecek şeylerde var.Bu tür kullanımlar tabi ki çok iyi.

Hiç yorum yok: